Kan FSV Mainz 05 bli neste stopp for Martin André Berg? Han drar i hvert fall til Tyskland i neste uke for å trene med juniorlaget til den tyske bundesligaklubben.
Kan FSV Mainz 05 bli neste stopp for Martin André Berg? Han drar i hvert fall til Tyskland i neste uke for å trene med juniorlaget til den tyske bundesligaklubben. Foto: Privat

Skal trene med bundesligaklubb

SORTLAND: 18-årige Martin André Berg fra Sortland skal i neste uke trene med juniorlaget til den tyske bundesligaklubben FSV Mainz 05.

– Jeg gleder meg til å trene med denne klubben. De har sikkert et veldig godt sportslig opplegg, sier Martin André Berg.

Er han heldig blir han tilbudt kontrakt med Mainz.

– Jeg håper å kunne vise meg fram fra min beste side. Får jeg kontrakt så flytter jeg nedover, men uansett hva som skjer blir dette en stor opplevelse, forteller Berg.

Han har de tre siste årene gått på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Tromsø og spilt for Tromsø IL.

– Det er blitt kamper i 2., 3. og 4. divisjon, forteller Berg.

I tillegg har han spilt for Tromsø IL i den nasjonale G19-serien. I år er det blitt sju kamper i G19-serien, og Tromsø topper serien foran Mjøndalen, Viking og Strømsgodset.

Berg har også vært på trening med a-laget til Tromsø IL og spilt internkamp.

– Men jeg er ikke blitt tilbudt kontrakt, så nå ser jeg etter andre muligheter. Jeg ønsker å spille høyest mulig opp, sier Berg.

Han har trent med 2. divisjonsklubbene Mjølner og Bærum, samt hatt dialog med Sortland IL. – Ingen av disse klubbene er uaktuelle, men det er minst sannsynlig at jeg spiller for Sortland IL. Som sagt ønsker jeg å spille høyest mulig opp, sier Berg – som tar ett år fri fra skolegang for å satse for fullt på fotballen.

- Men jeg er jo avhengig av et bosted og jobb der jeg skal spille, sier Berg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han er åpen for dialog med også andre klubber.